Cinkciarz.pl oficjalnym sponsorem Zagłębia Lubin S.A.

Cinkciarz.pl ogłosił właśnie podpisanie umowy sponsorskiej z Zagłębiem Lubin S.A., brązowym medalistą Mistrzostw Polski minionego sezonu.

Zagłębie Lubin zajęło trzecie miejsce w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2015/16, jest też dwukrotnym Mistrzem Polski oraz zdobywcą Superpucharu Polski. W tabeli “wszech czasów” zespół znajduje się na dziesiątym miejscu. W czerwcu i lipcu br. drużyna reprezentowała Polskę w eliminacjach Ligi Europy. Swoje zmagania “Miedziowi” zakończyli po wyrównanym pojedynku w trzeciej rundzie, wcześniej eliminując z rozgrywek m.in. Partizan Belgrad.

W ramach podpisanej umowy Cinkciarz.pl uzyskał tytuł “Oficjalnego Sponsora Zagłębia Lubin” oraz “Official Foreign Currency Exchange Partner”.

- Cieszymy się, że będziemy mogli współpracować z Zagłębiem Lubin, które jest jedną z najlepiej prezentujących się drużyn w piłkarskiej Ekstraklasie. Imponuje nam nie tylko styl na murawie, ale także sposób zarządzania klubem. Jesteśmy przekonani, że wieloletnia współpraca, na którą się zdecydowaliśmy, pozwoli nam umocnić swój pozytywny wizerunek w świecie sportu, a zespołowi pomoże w walce o najwyższe cele w Polsce oraz rozgrywkach UEFA - mówi Kamil Sahaj, dyrektor marketingu Cinkciarz.pl.

Dzięki porozumieniu logotyp sponsora będzie eksponowany w biuletynie meczowym “Nasze Zagłębie”, na oficjalnej stronie internetowej klubu oraz na bandach LED na stadionie w Lubinie. Cinkciarz.pl zamierza również przygotowywać akcje promocyjne z piłkarzami pierwszego zespołu skierowane do kibiców. Strony zapowiadają także współpracę w mediach społecznościowych.

- Cieszymy się, że tak duża firma zostaje naszym partnerem biznesowym. Współpraca z Cinkciarz.pl pozwoli nam zdobyć kolejne doświadczenia oraz rozwijać klub. Jesteśmy także przekonani, że marka, jaką już jest Zagłębie Lubin, pozwoli firmie Cinkciarz.pl zaprezentować swoją ofertę nowej i bardzo licznej grupie odbiorców - mówi Robert Sadowski, prezes Zagłębia Lubin S.A.

Cinkciarz.pl jest sponsorem Chicago Bulls i reprezentacji Polski w piłce nożnej. Spółka wspiera także Cracovię Kraków, Ruch Chorzów, Jagiellonię Białystok, Wisłę Płock, reprezentację Polski w Koszykówce, Polską Ligę Koszykówki oraz Stelmet BC Zielona Góra.