Cinkciarz.pl ósmy na liście 200 największych polskich firm

Spółka Cinkciarz.pl awansowała na ósme miejsce w najnowszym wydaniu Listy 200 największych polskich firm tygodnika “Wprost”.

- Państwowe spółki dostały lekkiej zadyszki. Polską gospodarkę napędza prywatny biznes - tak redakcja “Wprost” komentuje opublikowaną klasyfikację za 2016 r. I rzeczywiście - w czołówce widać procentowe spadki przychodów państwowych przemysłowych gigantów oraz imponujący, ponad 30-procentowy wzrost i awans na ósmą pozycję Cinkciarz.pl.

Przed dwoma laty, gdy “Wprost” pierwszy raz przygotował Listę 200, Cinkciarz.pl, serwis wymiany walut online, zajął 18. miejsce, a w ub.r. awansował na 9. pozycję. Aktualnie po raz kolejny przebił się w górę rankingu. - To dla nas powód do satysfakcji oraz odzwierciedlenie dynamicznego rozwoju spółki, inwestowania w ludzi, w nowe technologie i codziennej, ciężkiej pracy - podsumował Piotr Kiciński, wiceprezes Cinkciarz.pl.

Niespełna miesiąc temu “Rzeczpospolita” opublikowała listę 500, klasyfikując Cinkciarz.pl na 11. miejscu wśród największych polskich firm.