Cinkciarz.pl partnerem Pogoni Szczecin

Cinkciarz.pl w marketingowej ofensywie. Spółka zajmująca się wymianą walut online podpisała właśnie umowę sponsorską z Pogonią Szczecin. To już szósta drużyna, z którą firma nawiązuje współpracę w ciągu ostatnich kilku tygodni.

Pogoń Szczecin

Pogoń Szczecin to klub z bogatą tradycją, założony w 1948 r. Portowcy są dwukrotnym wicemistrzem kraju i trzykrotnym finalistą Pucharu Polski. Zespół reprezentował również Polskę w rozgrywkach UEFA. W tabeli “wszech czasów” Ekstraklasy plasuje się na ósmym miejscu.

- Pogoń Szczecin to drużyna z ugruntowaną pozycją w najwyższej klasie rozgrywkowej. Doceniamy jej ambitną walkę o najwyższe miejsca w tabeli. Jesteśmy przekonani, że nasza współpraca będzie korzystna dla obu stron i pozwoli nam uatrakcyjnić wiele ligowych spotkań. Cieszymy się, że będziemy mogli spotkać się z kibicami na Pomorzu Zachodnim - mówi Kamil Sahaj, dyrektor marketingu Cinkciarz.pl.

Podpisane porozumienie pozwoli firmie Cinkciarz.pl na ekspozycję brandu na stadionie w Szczecinie oraz na oficjalnej stronie internetowej klubu. Spoty sponsora będą również emitowane na telebimie stadionowym podczas każdego meczu rozgrywanego w Szczecinie. Strony zdecydowały się także na przeprowadzanie wspólnych akcji promocyjnych, skierowanych do kibiców. Zaangażowani w nie będą m.in. zawodnicy Pogoni Szczecin. Do promocji wydarzeń będą wykorzystane media społecznościowe oraz Cinkciarz TV.

- Cinkciarz.pl jest już uznaną marką i firmą, która docenia wartość promocji poprzez sport. Jesteśmy zadowoleni z pozyskania silnego sponsora i wierzymy, że ta współpraca nas wzmocni - mówi Jarosław Mroczek, prezes Pogoni Szczecin.

Tylko w lipcu Cinkciarz.pl podpisał umowy sponsorskie z Ruchem Chorzów, Jagiellonią Białystok, Wisłą Płock oraz reprezentacjami Polski w koszykówce. W ostatnich dniach spółka zawarła kolejny kontrakt, tym razem z Zagłębiem Lubin. Serwis wymiany walut online jest także sponsorem reprezentacji Polski w piłce nożnej, Chicago Bulls, Polskiej Ligi Koszykówki, Stelmetu BC Zielona Góra oraz Cracovii.