Cinkciarz.pl prezentuje brand Conotoxia

, autor:

cinkciarz.pl

Conotoxia is a brand that Cinkciarz.pl is introducing to international markets. The company will offer payment and currency exchange services. The first promotional actions will start in the USA soon.

Cinkciarz.pl oraz Conotoxia będą funkcjonować równolegle wobec siebie. Łączą je założenia strategiczne i komunikacyjne. Nie zmieni się identyfikacja wizualna. Logo, kolorystyka i układ graficzny pozostają identyczne.

Spółka Conotoxia Sp z o.o. posiada licencję instytucji płatniczej. Cinkciarz.pl Sp. z o.o. działa w imieniu i na rzecz Conotoxii Sp. z o.o., z którą zawarł umowę agencyjną. To oznacza, że obie spółki są hybrydą, mogącą świadczyć usługi przekazów pieniężnych, płatności, przelewów oraz wymiany walut.

Cinkciarz.pl to brand, w który od lat inwestujemy i z którego nie zamierzamy rezygnować. Jest niezwykle rozpoznawalny, mocny i jednoznacznie kojarzony z wymianą walut. Nie boimy się nazw silnych marketingowo. Jesteśmy pewni, że Polonia świetnie wyłapuje je w natłoku obcojęzycznych reklam. Jednocześnie rozszerzamy swój przekaz i wychodzimy poza sektor klientów posługujących się językiem polskim. Chcemy, aby z serwisu korzystali rodowici Amerykanie, Anglicy, Norwegowie i obywatele krajów na całym świecie - mówi Kamil Sahaj, dyrektor marketingu Cinkciarz.pl.

Kampania marketingowa Conotoxii rozpocznie się w krajach, w których nie obowiązuje wspólna, europejska waluta, a jednocześnie rynek bankowości elektronicznej jest najbardziej rozwinięty. Pierwsze akcje promocyjne rozpoczną się w USA, a następnie w Wielkiej Brytanii i krajach skandynawskich.