Cinkciarz.pl udostępnia aplikację na Google Glass™

Cinkciarz.pl jako jedna z pierwszych na świecie firm w obszarze rozwiązań finansowych opracowała aplikację na Glass™. Tym samym użytkownicy tej platformy mogą mieć już zawsze bieżący kurs walut w zasięgu wzroku.

Rzeczywistość walut jest niezwykle dynamiczna, a obecnie została ona rozszerzona – dosłownie i w przenośni - o dodatkową możliwość bieżącego śledzenia kursów najpopularniejszych par walutowych CHF/PLN, EUR/PLN, GBP/PLN, oraz USD/PLN. Wyświetlane w aplikacji kursy są odświeżane co 15 sekund, a zmiany odzwierciedlające wzrost lub spadek kursu są oznaczone kolorem. Obecnie aplikacja obsługuje m.in. sterowanie głosowe. W najbliższej przyszłości planowany jest rozwój o kolejne funkcjonalności m.in. kolejne pary walutowe, wykresy zmian kursowych czy też kalkulator walutowy.

Od początku działalności serwisu Cinkciarz.pl, jednym z naszych głównych celów jest adaptacja najnowocześniejszych technologii na grunt wymiany walut. Wprowadzenie aplikacji na Glass™ jest konsekwencją tej długoterminowej strategii - dodaje Kamil Sahaj, Marketing Manager Cinkciarz.pl.