Czy gwiazdy sportu znają się na walutach? [MATERIAŁ WIDEO]

W nowym programie rozrywkowym CinkciarzTV znane postaci ze świata sportu sprawdzają swoją wiedzę o walutach, a dokładniej mówiąc, o wyglądzie tajemniczych banknotów.

Dotychczas w zabawie wzięli udział m.in. Mike Taylor, trener reprezentacji Polski w koszykówce i Keith Langford, jeden z najlepszych koszykarskich strzelców w Europie. Producenci programu zapowiadają udział ludzi sportu z czołówki europejskiej i rodzimej koszykówki w kolejnych odcinkach pierwszego sezonu show.

Co z takiego mariażu sportu i walut mają widzowie? Przede wszystkim dobrą zabawę. Widzowie mają okazję obejrzeć swoich sportowych idoli zmagających się z niecodziennym zadaniem i sami mogą podjąć wyzwanie - mówi Kamil Sahaj, dyrektor marketingu Cinkciarz.pl.

Zadanie jest bardzo proste. Gość programu ogląda minutową animację, przedstawiającą detale mniej lub bardziej rozpoznawalnego banknotu. Zadanie polega na odgadnięciu kraju pochodzenia banknotu i nazwy waluty. Jest o tyle trudniej, zabawniej i ciekawiej, że zaproszony na bieżąco komentuje to, co widzi na ekranie. Skąd pomysł na takie wykorzystanie tematyki walutowej? Szukaliśmy formuły, w której możemy mówić o walutach w sposób lekki i przyjazny. Quiz walutowy idealnie realizuje to założenie, bo program nie tylko pokazuje znanych ludzi z nieznanej strony, ale przede wszystkim ma walory poznawcze i edukacyjne. Mamy okazję poznać waluty z najdalszych stron świata - dodaje Kamil Sahaj.

Premierowe odcinki “Quizu walutowego” są publikowane w każdy piątek i sobotę na kanale YouTube CinkciarzTV.