Piłkarze Jagi powalczą o nagrody dla swoich kibiców

Jagiellonia Białystok podejmuje wyzwanie firmy Cinkciarz.pl. Jeżeli zawodnicy dobrze poradzą sobie z zadaniami na boisku, wygrają dla swoich kibiców nagrody i atrakcje na niedzielny hit Ekstraklasy, czyli mecz Jagi z Legią.

Zasady wyzwania #CinkciarzChallenge: pięciu piłkarzy przez pięć kolejnych dni wykonuje po jednym futbolowym zadaniu i za każde zbierają punkty. Jeżeli Żółto-Czerwoni zdobędą w sumie co najmniej 150 pkt, to w niedzielę 21 maja przed meczem przeciwko Legii firma Cinkciarz.pl zorganizuje pełną atrakcji strefę kibica obok stadionu przy ul. Słonecznej.

Jagiellonia jako szósta drużyna Ekstraklasy - po Ruchu, Zagłębiu, Cracovii, Pogoni i Wiśle Płock - angażuje się w akcję #CinkciarzChallenge. Dotychczasowe wyniki wyzwania prezentują się tak:

1. Wisła Płock - 197 pkt
  2. Ruch Chorzów - 179 pkt
  3. Pogoń Szczecin - 178 pkt
  4. Cracovia - 173 pkt
  5. Zagłębie Lubin - 162 pkt

Jak na tle ligowych rywali zaprezentują się gracze Jagiellonii i czy złamią barierę 150 pkt? Wszystko zależy od pięciu zawodników. Piotr Tomasik zmierzy się piłkarskim torem przeszkód, Cillian Sheridan stanie do próby o nazwie “Wolę wolej”, Fedor Cernych zagra w piłkarskie kręgle, Jacek Góralski sprawdzi, czy jego strzał jest jak błyskawica, a Rafał Grzyb będzie wyrzucał piłkę z autu do celu.

Filmy z piłkarskimi wyzwaniami będą publikowane od dzisiaj przez pięć kolejnych dni na facebookowym profilu Jagiellonii.