Rzeczpospolita o Cinkciarz.pl: Być jak Western Union

„Co roku Polacy pracujący za granicą wysyłają do kraju 17 mld zł. – Staramy się o status Krajowej Instytucji Płatniczej, a kolejnym krokiem po jego uzyskaniu będzie zaoferowanie usługi przelewów z zagranicy – mówi Piotr Kiciński, wiceprezes Cinkciarz.pl”.

Pobierz PDF (94.7 kB)

Artykuł Piotra Mazurkiewicza ukazał się w dzisiejszym wydaniu Rzeczpospolitej.

„Od wejścia Polski do Unii Europejskiej na emigrację zarobkową zdecydowało się ponad 2 miliony Polaków. Część z nich wciąż wspiera bliskich pieniędzmi, które chcą jak najsprawniej i najtaniej przesłać do kraju.

Szansę na zarobek dostrzegł największy internetowy kantor w Polsce, Cinkciarz.pl. Firma dotychczas koncentrowała się na Polakach, którzy z myślą o zagranicznych wyjazdach bądź kredytach w euro czy frankach, poszukują najatrakcyjniejszych kursów walut obcych. Ten rynek w Polsce, na którym Cinkciarz.pl jest liderem, w 2014 r. warty był 25 mld zł. Teraz firma chce wejść w obszar transferów finansowych”.

Cały artykuł: