CNTX Orders – nowa platforma dla klientów korporacyjnych od Cinkciarz.pl

25.04.2017 08:30|Cinkciarz.pl

Dzięki specjalnie zaprojektowanej platformie CNTX Orders ekskluzywny krąg klientów biznesowych będzie mógł składać zamówienia na wymianę walut na preferencyjnych warunkach.

CNTX Orders

Fundusze private equity, hedgingowe, inwestycyjne, a także banki i międzynarodowe korporacje, otrzymały właśnie unikalne narzędzie. Za pośrednictwem platformy CNTX Orders klienci biznesowi serwisu Cinkciarz.pl mogą teraz składać polecenia transakcji walutowych nawet z kilkunastomiesięcznym wyprzedzeniem. Ponadto nowe oprogramowanie pozwala dowolnie definiować parametry transakcji. CNTX Orders oferuje automatyzację zamówień klientów m.in. dzięki wykorzystaniu innowacyjnego interfejsu.

- Proponujemy strategicznej grupie m.in. klientów instytucjonalnych funkcjonalne rozwiązanie, wychodzące naprzeciw potrzebom dynamicznie rozwijających się rynków finansowych. CNTX Orders pozwoli planować duże transakcje walutowe ze znacznie większą efektywnością niż dotychczas - tłumaczy Piotr Kiciński, wiceprezes Cinkciarz.pl.

Platforma jest dostępna w dwóch wersjach językowych: angielskiej i polskiej.

W ubiegłym tygodniu Cinkciarz.pl udostępnił platformę CNTX Trading. Klienci korporacyjni mogą dzięki niej dokonywać wielomilionowych transakcji walutowych według indywidualnie ustalanych kursów.