Cinkciarz.pl z aplikacją na Apple Watch

Cinkciarz.pl przygotował aplikację na inteligentne zegarki Apple. Dzięki niej użytkownicy smartwatchy mogą w wygodny sposób sprawdzić aktualne kursy wszystkich oferowanych przez serwis walut.

Pobierz PDF (41.5 kB)

Korzystając z Apple Watch zrobisz zdjęcie, sprawdzisz pogodę, zmierzysz tętno. Możesz zapomnieć o kartach płatniczych, pilotach, biletach na przedstawienia. Funkcje zegarka pozwalają m.in. na dokonywanie płatności, rezerwacji, a nawet otwierają drzwi i zapalają światło. To oczywiście tylko ułamek możliwości.

Aplikację na Apple Watch przygotował także Cinkciarz.pl. Dzięki niej użytkownicy inteligentnych zegarków mogą obserwować kursy wszystkich oferowanych przez kantor walut. Jednocześnie cztery najpopularniejsze (CHF, EUR, USD, GBP) są wyróżnione na ekranie głównym. Aplikacja pozwala na aktualizację informacji co 15 sekund.

Stworzenie aplikacji na Apple Watch jest zgodne z realizowaną strategią firmy. Nasza oferta jest już dostępna na wszystkich najważniejszych systemach (iOS, Android, Windows Phone czy BlackBerry) oraz urządzeniach (telefony, tablety, telewizory). To szereg praktycznych rozwiązań zbudowanych w oparciu o nowoczesne technologie. W tym kierunku rozwija się serwis i takich rozwiązań klienci mogą się spodziewać w przyszłości - tłumaczy Kamil Sahaj, dyrektor działu marketingu Cinkciarz.pl.

Internetowy serwis wymiany walut był jedną z pierwszych finansowych firm na świecie, które stworzyły aplikację na Google Glass™. Cinkciarz.pl jest także pierwszym polskim kantorem internetowym z aplikacją na Android Wear.