Conotoxia, Inc. zatrudniła byłego dyrektora Nowojorskiej Giełdy Papierów Wartościowych

Conotoxia, Inc., spółka z grupy Cinkciarz.pl zapowiada wprowadzenie innowacyjnej oferty przekazów pieniężnych dla amerykańskich klientów. Na czele spółki stanie Paul Finnegan, nowy Chief Executive Officer.

Paul Finnegan

Paul Finnegan rozpoczął karierę w Chicago Board Options Exchange, największej amerykańskiej giełdzie handlu opcjami. W CBOE pełnił funkcję Director of International Business Development. Pracował też jako Managing Director of Marketing w Chicago Board of Trade w najstarszej na świecie giełdzie instrumentów futures i opcji. Doświadczenie zdobywał również jako Director of Retail Derivatives w E*Trade Financial, w firmie brokerskiej pośredniczącej w sprzedaży akcji online. W NYSE Euronext, spółce zależnej Nowojorskiej Giełdy Papierów Wartościowych pełnił funkcję Senior Vice President. Był także Co-CEO platformy NYSE Arca Options Exchange. Zajmował stanowiska CEO firm Livevol Inc., platformy analitycznej rynku instrumentów pochodnych oraz serwisu TradingBlock/MoneyBlock, oferującego narzędzia do inwestowania online.

Conotoxia, Inc. to północnoamerykańska spółka z grupy Cinkciarz.pl. - Strategia wprowadzenia naszych usług na rynek amerykański jest obiecująca. Jesteśmy przekonani, że doświadczenie Paula Finnegana w obszarach finansów i technologii pomoże nam na kolejnym etapie rozwoju działalności - komentuje Marcin Pióro, właściciel obu marek.

- Patrzę z ogromnym optymizmem na możliwości płynące z udostępnienia przez Conotoxię innowacyjnych usług przekazów pieniężnych w Ameryce Północnej. Uruchamiając swoją działalność w USA, Conotoxia, Inc. wykorzysta technologię i doświadczenie w oparciu o sukces marki Cinkciarz.pl w Europie. Mamy szereg kluczowych przewag konkurencyjnych, które wyraźnie odróżniają nas od innych dostawców. Nasz model biznesowy jest bardzo perspektywiczny - komentuje Paul Finnegan.