Cinkciarz.pl - pierwszy kantor w kosmosie

Nieważne, gdzie jesteś, waluta zawsze do Ciebie dotrze. Nawet jeśli... opuścisz Ziemię. W ramach inicjatywy kantoru internetowego Cinkciarz.pl, pieniądze wzniosą się 30 kilometrów nad ziemię, by pokazać, że można dostarczyć walutę absolutnie wszędzie i w każdych warunkach.

Cinkciarz One to misja, w ramach, której balon stratosferyczny z amerykańskim dolarem, euro i brytyjskim funtem na pokładzie, wzniesie się na wysokość 30 kilometrów nad poziom morza. Pozwoli to sprawdzić, jak waluty radzą sobie w warunkach ekstremalnego zimna i próżni panujących w kosmosie. Ale pokaże przede wszystkim, że Cinkciarz.pl ze swoją ofertą trafi wszędzie - nawet do stratosfery. Przy zakładanej prędkości niemal 20km/h balon powinien się tam znaleźć po około 90 minutach lotu.