Historyczna licencja w USA dla spółki z grupy Cinkciarz.pl

23.11.2016 08:17|Cinkciarz.pl

Conotoxia, Inc. otrzymała Money Transmitter License, dzięki której może świadczyć usługę przekazów pieniężnych w stanie Missouri w USA. To pierwszy krok spółki na drodze do uzyskania licencji na prowadzenie działalności w całych Stanach Zjednoczonych.

Conotoxia, Inc., spółka z grupy Cinkciarz.pl, zapowiada wprowadzenie innowacyjnej oferty przekazów pieniężnych dla amerykańskich klientów. - Jesteśmy niezwykle dumni, że spółka, której właścicielem jest Cinkciarz.pl, dostała pierwszą licencję na świadczenie usług finansowych w USA w stanie Missouri. Teraz stawiamy sobie za cel jak najszybsze uruchomienie usług w tej części Ameryki. Równocześnie czekamy na zgodę na rozpoczęcie działalności w kolejnych stanach. Jesteśmy przekonani, że to tylko kwestia czasu, kiedy wszyscy obywatele Stanów Zjednoczonych poznają zalety oferty przekazów pieniężnych Conotoxia. Nasze cele są wyjątkowo ambitne, a zamierzenia konsekwentnie wprowadzamy w życie. Szybkie, atrakcyjne cenowo i bezpieczne transakcje, dokonywane za pośrednictwem nowoczesnej, technologicznej firmy już wkrótce z sukcesem zmienią dotychczasowe praktyki Amerykanów w tej dziedzinie - mówi Paul Finnegan, CEO spółki Conotoxia, Inc., były dyrektor Nowojorskiej Giełdy Papierów Wartościowych.

Cinkciarz.pl to lider internetowego rynku wymiany walut i jednocześnie jedna z najszybciej rozwijających się firm finansowych w Europie. Spółka użyje najnowszej technologii wykorzystującej sztuczną inteligencję w ramach przełomowego projektu, który zmieni sposób, w jaki ludzie wymieniają waluty i dokonują płatności w sieci.