Prezes Cinkciarz.pl z tytułem Najlepszego Menedżera 2015

16.12.2015 12:16|Cinkciarz.pl

Redakcja Bloomberg Businessweek Polska wyłoniła najlepszych menedżerów 2015 r. W gronie laureatów znalazł się Marcin Pióro, prezes Cinkciarz.pl. Redakcja dokonała wyboru w oparciu o sondaż przeprowadzony wśród czołowych polskich biznesmenów.

Pobierz PDF (63.8 kB)

Lista najlepszych prezesów firm działających w Polsce powstała na podstawie sondażu Bloomberg Businessweek Polska przeprowadzonego wśród menedżerów na przełomie listopada i grudnia 2015 r. Redakcja poprosiła o wskazanie najefektywniejszych szefów firm, których nagrodzono za sukcesy, wytrwałość oraz nowoczesność. Najlepszych Menedżerów 2015 wyróżniono także za skuteczność w konkurowaniu nie tylko na polskim, ale i na zagranicznych rynkach.

Lista 20 top menedżerów powstała poprzez zliczenie wskazań głosujących. W ostatecznym zestawieniu znalazły się osoby, które typowało najwięcej ankietowanych.

Dwudziestka najlepszych menedżerów została nagrodzona podczas uroczystości zorganizowanej przez Bloomberg Businessweek Polska.

Dziękuję za nagrodę w imieniu Marcina Pióro oraz całej firmy. Wyróżnienie jest efektem wizji i wysiłku Prezesa oraz zespołu, który osobiście skompletował. Zbudował team, który jest w stanie osiągać cele, na pierwszy rzut oka wydawałoby się niewykonalne. Oczywiście taka nagroda zobowiązuje do dalszej, równie wytrwałej pracy. Tak się właśnie stanie. W kolejnych latach Cinkciarz.pl będzie realizował projekty z nie mniejszym rozmachem niż dotychczas – powiedział Piotr Kiciński, wiceprezes Cinkciarz.pl.

Spółka Cinkciarz.pl to jedna z najszybciej rozwijających się firm w Europie. Z usług lidera internetowego rynku wymiany walut korzystają m.in przedsiębiorstwa, instytucje oraz klienci indywidualni. Od 2010 r. firma z powodzeniem funkcjonuje w sektorze fintech. Na światowym rynku Cinkciarz.pl dostępny jest pod nazwą Conotoxia. Obie marki funkcjonują równolegle wobec siebie.

Wśród pozostałych laureatów są także: Zbigniew Jagiełło, prezes PKO BP; Adam Góral, prezes Asseco; Małgorzata Kołakowska, prezes ING Bank; Beata Stelmach, prezes GE oraz Herbert Wirth, prezes KGHM.