Cinkciarz.pl gotowy na Androida 7.1 Nougat

Wraz z nadchodzącą w grudniu premierą Android 7.1 Nougat, użytkownicy uzyskają dostęp do aplikacji Cinkciarz.pl. Nowością są m.in. App Shortcuts, wspierane przez nowy system operacyjny od Google.

Aplikacja Cinkciarz.pl dla Android 7.1 Nougat

Najważniejsza aktualizacja androidowej aplikacji Cinkciarz.pl to wsparcie dla poręcznej funkcji App Shortcuts, która pozwala na prosty dostęp do szybkiego wyboru popularnych funkcji. Przy dłuższym przytrzymaniu ikony aplikacji, rozwija się nad nią menu, z którego możemy wybrać bezpośredni dostęp do kalkulatora walutowego, aktualności oraz podcastów z najnowszymi komentarzami walutowymi.

Każdą z tych pozycji z rozwijanego menu możemy też zapisać jako nowy, bezpośredni skrót na pulpicie. Pozwala to użytkownikowi aplikacji Cinkciarz.pl samemu definiować, do jakich funkcjonalności chce mieć intuicyjny, błyskawiczny dostęp. Twórcy przyłożyli również wagę do designu aplikacji. W celu zapewnienia użytkownikom przyjemniejszych doznań wizualnych, dostosowany został wygląd ikon aplikacji zgodnie z nowymi wytycznymi systemu Nougat.